A vásárlástól való elállási jog

Az uniós szabályok értelmében a vevőknek 14 napig joguk van ahhoz, hogy a távkereskedelem valamely formája révén a weboldalon vásárolt termék megvételétől elálljanak és az árut visszaküldjék. A visszaküldés oka bármi lehet – akár az is, hogy a vásárló egyszerűen meggondolta magát.

Ez a 14 napos gondolkodási idő a dolixir.hu weboldalán feltüntetett valamennyi árucikk esetében alkalmazandó, de kizárólag a Magyarországról rendelt és magyarországi címre kiszállított termékek esetében érvényes.

A 14 napos gondolkodási idő a megrendelt áruk átvételétől veszi kezdetét. A szolgáltatási szerződések esetében a 14 napos gondolkodási idő a szerződés megkötésének napján kezdődik. Ha a kéthetes időszak utolsó napja munkaszüneti napra esik, a gondolkodási idő az ezt követő munkanapon jár le.

Hogyan lehet lemondani a megrendelést?

Mindenekelőtt értesítenie kell a bennünket arról a döntéséről, hogy eláll a vásárlástól. Ez alól nem mentesül az áru értesítés nélküli visszaküldése.

Kérjük, elállási szándéka esetén jelezze azt az alábbi ügyfélszolgálati elérhetőségeink valamelyikén:

Telefonszám: +36 30 424 6855
E-mail cím: info@dolixir.hu

Amennyiben e-mail formájában kívánja jelezni elállási szándékát kérjük, levele tárgysorába írja be, hogy „Elállás”, levelének tartalmi részében pedig tüntesse fel a korábban kapott megrendelési azonosítóját, a kiszállítás dátumát és pontos címét, valamint a megrendelő adatait (Név, megrendelt termék megnevezése, átvétel dátuma).

Tájékoztatjuk, hogy az áru visszaküldésének díja az elállási jog gyakorlása esetén Önt terheli.

Munkatársaink munkanapokon 72 órán belül felveszik Önnel a kapcsolatot és tájékoztatják az áru visszaküldésének pontos menetéről, valamint a vételár megtérítésének módjáról és határidejéről.